Játszóházak

Legjobb játszóházak Budapesten

Szeretne néha kicsit kikapcsolódni anélkül hogy állandóan a porontyra kellene figyelni? A legjobb megoldás a játszóház! Cikkünkben a legjobbaknak titulált játszóházakról írunk rövid kivonatot, ezzel is megpróbálva segíteni a kisgyermekekre való odafigyelés és törődés által teljesen lekötött anyukáknak. A felsorolásban olyan izgalmas játszóházakat találnak, ahol a kismamák sem fognak unatkozni.

Mazsola Játszóház, ahol az anyukák a megpihennek a kávézóban

Budapest belvárosában nem kis sikerrel 2005 óta üzemel a Mazsola Játszóház. Az ittlétet a gyerekek és az anyukák egyaránt élvezik, ez már az eredeti elképzelés szerint is így volt tervezve. Mivel természetesen nagy keresletnek örvendenek az olyan helyek, ahol az anyukák megpihenhetnek, esetleg egy kávé vagy üdítőital mellett, míg a gyerekeket biztos, szakértő kézben tudhatják. A Mazsola játéktere és játékkínálata óriási, minden gyermek megtalálja az őt lebilincselő játékot. Az anyukák közben internetezhetnek, beszélgethetnek vagy elolvashatják kedvenc magazinjukat a kávézósarok nyújtotta relaxációs környezetben.

A Mazsola Játszóház a jól ismert Mazsola és Tádé meséből kapta nevét. Leginkább a négy év alatti kicsik számára ideális, de mindenkit szívesen fogadnak.

A játékok sokaságától a gyerekek hirtelen nem is tudják mihez kapjanak elsőként. Van itt kisboltba való mérleg, pénztárgép és az eladásra szánt árúk tömkelege, a főzőcskézni vágyó gyerekeknek ott a kiskonyha, vagy az orvososat játszók részére a teljes orvosi készlet. Természetesen a babák és a babázás összes játékkelléke is megtalálható. Csomó egyéb elfoglaltság is várja a gyermekeket, mint a gyurmázás vagy a rajzolás, de gyöngyözhetnek is vagy éppen kirakósozhatnak is a kicsik. Hintaló, libikóka és sok-sok labda várja a mozgékonyabbakat.

Mazsola Játszóház
Cím: 1051 Budapest, Arany János utca 16.
Telefon: 06-1-302-2318.
Nyitva: hétfőtől péntekig 10 és 19 óra között.
Az Állatkerti Játszóház, ahol a gyerekek és szüleik egyaránt élvezik a mókás állatokat

Az Állatkert már önmagában egy tökéletes kikapcsolódás és élmény a gyerekek számára, mitöbb, a szülők is szeretik és élvezik az ott eltöltött időt. Ennél már csak az lehet jobb, ha a felnőtteknek lehetősége nyílik egy kis kikapcsolódásra külön időtöltésre, anélkül, hogy le se vegyék a szemüket gyermekeikről. Nos, ezt a célt szolgálja a 2003 óta üzemelő Állatkerti Játszóház a Fővárosi Állat- és Növénykert területén. Magyarország első JátszadoZOO-ja talán a legnagyobb népszerűségnek örvendő hely, ahol a szülök és gyerekeik egyaránt tökéletes kikapcsolódásra lelnek.

A 14 év alatti korosztályt 800 m2-en elterülő játszóház és játékpark várja. Itt minden gyerek megtalálja az őt lebilincselő ZOO-t, mint pld. a PecáZOO, a HomokoZOO, a MászokáZOO, TársasoZOO vagy a BujocskáZOO. Ez idő alatt a szülök megérdemelt pihenésüket a Szülőmegőrzőben tölthetik el. Az egész kalandot megkoronázhatják egy izgalmakkal teli állatkerti barangolással.

Állatkerti Játszóház
Cím: Fővárosi Állat- és Növénykert, 1146 Budapest, Állatkerti körút 6-12.
Nyitva: hétfőtől vasárnapig 9 és 20 óra között.
Pöttöm Panka Játszóház, ahol a szórakozás tanulással egybekötve telik

Ez egy kivételes hely a gyerekek és szüleik számára, itt egyszerre biztonságban, figyelő és szakértő kezekben tudhatja gyermekét aki nem csak jól érzi magát, hanem tanul is közben.

Ebben a 13. kerületi játszóházban a gyerekek csodásan érzik magukat, miközben a szakértő munkatársak játékos tanulási módszerekkel és képességfejlesztéssel kötik le figyelmüket. A Pöttöm Panka leginkább a 14 év alatti korosztálynak való, akiket általános és speciális képességfejlesztő foglalkozásokkal várnak, kiscsoportos és egyéni foglalkozások keretében egyaránt, ezekben nagy szerepe van a táncnak, a zenének és játékok sokaságának is. A játékok ebben az esetben azonban dupla célt szolgálnak, egyrészt természetesen a szórakozást, de bőven található gyóg- és fejlesztőpedagógusok eszköze egyaránt. Ebben a játékos intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a fejlesztésre, felzárkóztatásra, a beszédkészség javítására, illetve olyan tanulási zavarok kiszűrésére és megelőzésére mint a diszlexia, diszgráfia vagy a diszkalkulia.

A foglalkozások oly mértékben játékosan zajlanak, hogy a gyerekek nagyon élvezik és vidáman állnak hozzá minden feladathoz.

Pöttöm Panka Játszóház
Cím: 1135 Budapest, Reitter Ferenc u. 22., magasföldszint 5.
Telefon: 06-1-784-4261.
Nyitva: hétfőtől péntekig 8 és 19 óra között.
Játékpalota Játszóház, a gyerekek világa

Biztosan minden szülőnek megfordult már a fejében, hogy milyen jó lenne egy olyan hely, ahol a gyerek is jól érzi magát, különböző kreatív játékokkal és programokkal lefoglalva magát, miközben a felnőttek biztonságban tudva a lurkókat akár vásárolhatnak, vagy akár megihatnak egy kávét és lazíthatnak. Nos, Játékpalota Játszóház kifejezetten ezt a lehetőséget nyújtja. A modern, minden igényt kielégítő játszóház 500 m2-en terül el, ami mellett egy 550 m2-es Játékáruház is található, mely tökéletes időtöltést biztosít a szülő számára, míg a gyerek önfeledten szórakozik a dühöngőben található szivacslabdaágyúval vagy az ugrálóban, illetve a csúszdában leli örömét. A Játszóház büféjében elfogyaszthatunk egy kávét, de akár szülinapi bulit is rendezhetünk gyermekünknek a Játszóházban!

Játékpalota Játékáruház és Játszóház
Cím: 1039 Budapest, Rákóczi út 36.
Telefon: 06-70-383-6584.
Nyitva: hétfőtől szombatig 10 és 20 óra között.
Boribon Mozgás- és Képességfejlesztő Kuckó, a játékos tanulás háza

Ezen a mesés gyerekbarát helyen szakemberekre bízhatja gyermekét a szülő, amíg akár elmegy elintézni dolgait. A legkisebbektől a nagyobbacska gyerekekig szeretettel várnak mindenkit a Boribon-ban, ahol játékos és lebilincselő formában fejlesztik a kicsik motorikus képességeit vagy kezelik beszédproblémáikat.

Baba- mama torna is van a ebben az intézményben. Viszont ha az anyuka csak azt szeretné, hogy gyereke kortársai között, jó környezetben töltse napját, akkor is tökéletes választás.

Tartanak szülőtanácsadást, ahol a felnőttek megtudhatnak mindent a bölcsődés vagy óvodás korú porontyuk neveléséről és a fellépő problémák helyes kezeléséről.

Ebben a Kuckóban minden eltöltött perc az önfeledt szórakozás jegyében telik nagy hangsúlyt fektetve a tanulásra, itt biztosan nem fog unatkozni sem a gyerek, sem a szülő.

Boribon Mozgás- és Képességfejlesztő Kuckó
Cím:
 1171 Budapest, Péceli út 93.
Telefon: 20-361-2929.