Kalandparkok

Kalandparkok Budapesten, gyerekeknek

Cikkünkben összegyűjtöttük a gyermekekkel is látogatható, úgymond gyerekbarát, budapesti kalandparkok legjavát. Felsorolásunkat talán pont a legegyszerűbbel kezdjük, viszont a város szívében található és kifejezetten gyermekeknek van kitalálva.

A Gyermek kalandpark

Ezt az egyszerűbb, de csodás gyerekfellegvárat a budai várral szemben találjuk, földbe állított oszlopokon áll a függőhídhoz tartó lépcső lábánál találjuk, kb. 80 cm-es magasságban. A játék lényege egy pályán végigmenni, mely az oszlopokhoz rögzített köteleken, hálón keresztül, farönkök megmászásával, illetve éppen drótkötélen való egyensúlyozással egyik ponttól a másikig, sikeres megtételével jár.

A pályát gyermekek szülői felügyelettel vehetik igénybe 120 cm-es magasságig, kisebb gyerekek pedig csak a szülők kísérete segítségével tehetik meg. A gyerekek maximum egy órát tölthetnek a parkban. Az 1 óra alatt kedvük és ügyességüknek megfelelően akár többször is bejárhatják a pályát.

Ez egy igazi gyermek kalandpark, mint azt a neve is tükrözi, bátran hozhatják a szülők a mászni vágyó, energiával teli gyermekeiket akár egész kicsi kortól.

Orczy Kalandpark

Majd háromhektáros terület áll a kúszni, mászni vágyók számára, minden korosztályban. Egy igazán izgalmas erőpróba a mozgásra és kalandra kiéhezett gyerekek számára. Még bemelegítésre is nyílik lehetőség a kalandpályát körülzáró 500 m-es futópályán.

Az Orczy kalandpark kiváló lehetőség a város szívében megtalálható erdei környezetben akár a drótköteles pálya kipróbálására minden korosztály számára. A gyerekeknek külön, 13 akadályból álló akadálypálya van fenntartva, a Méhecske pálya., de egyéb pályaszakaszok is vannak. A 10 m-es magasságból induló Villám lecsúszó pályához egy 4 m szintkülönbségű hídon jutunk fel és onnan 5 lecsúszást követően érünk el a 120 m hosszú pálya végére. Különleges akadályként ott az Égig érő paszuly is.

Minófalvára, ahol a 100 cm-nél alacsonyabb gyermekek szülői felügyelet mellett próbálhatják ki a 13 elemes földön elterülő akadálypályát, erdei ösvényeken keresztül lehet eljutni. Mellette van a Kockadzsungel, ahol a kisiskolások birkózhatnak meg 4 akadállyal.

Ezeknek köszönhetően a sokgyerekes családok összes tagja kiélvezheti a park nyújtotta lehetőségeket.

Ha próbára tennéd ügyességed, vagy csupán kúszni, mászni szeretnél, akkor a Orczy Kalandpark-ot neked találták ki! Itt mindenki megtalálja a számára megfelelő pályát. Erdei környezet Budapest szívében. 14 éves kor alatt csoportos kedvezmény is igénybe vehető!

Hol található a kalandpark?
1089 Budapest, Orczy út 1.
(az Orczy-kertben, a Természettudományi Múzeum mögött)
A 3-as metró Nagyvárad téri állomásától pár percre

Nyitvatartás:
Mindennap 10-től 19 óráig. Pénztárzárás 17 órakor.
Amennyiben a budapesti nappali középhőmérséklet 5˚C alá esik, a park aznap zárva tart.

Mennyibe kerül a belépőjegy?
Gyermek (4-14 év, min. 100 cm magasság): 1400 Ft
Diák/nyugdíjas: 1500 Ft
Felnőtt: 1800 Ft
Családi (2 felnőtt + 2 gyerek): 5600 Ft
Csoportos (min. 13 fő esetén, személyenként): 1200 Ft
VIP/Ingyenes (szülinapos, fényképes igazolvány bemutatásával): 0 Ft
Kísérő: 300 Ft
14 éves kor alatt, vagy klubkártyával csoportos kedvezménnyel lehet bemenni

További információ?
Tel: 20/236-1214
e-mail: info@orczykalandpark.hu
Honlap: www.orczykalandpark.hu

Az eXbox Élménypark

Ha egy sportpályához belmagasságban hozzá adnánk 11 métert és 4.500 m2-esre bővítenénk, teleraknánk extrémsportolási, erőpróbás és izgalmas csapatmunka lehetőségekkel, akkor tulajdonképpen az eXbox Élményparkot kapnánk végeredményként.

Ez Budapest és egyben Magyarország egyetlen fedett kalandparkja. Itt a sport, a szórakozás és az erőpróba egyvelegével találkozunk. Olyan élményekben lehet része minden korosztálynak, amiket újra szeretne majd élni a résztvevő.

Ez a kalandpark mindenkire és mindenre gondolt! A családi születésnapoktól kezdve, a céges csapatépítő tréningeken át, itt minden elérhető, méghozzá egyeztetés alapján teljesen a mi igényeinkre és elvárásainkra szabva. Lehet falat mászni barátokkal, családdal, kipróbálható a bungee trambulin, ami egy szabályosan addiktív élményt nyújt, vagy éppen a Gaushwheel. Itt a család összes tagjának garantált a lazítás és a jókedv, illetve a magával ragadó gyermeki önfeledt játszóhangulat. Természetesen a maximális biztonsági követelményeknek megfelelően és a legmagasabb színvonalú felszereltséggel. Itt mindenkire gondoltak, a gyermekektől a nem túl sportos vendégekig, így ők is felszabadultan élvezhetik ki a park adta lehetőségeket!

Az Exboxban a felnőtt belépő ára 1600Ft, ami két óra kalandozást tesz lehetővé, a mászófal ára pedig korlátlan időre 1100Ft. Az egyéb programokra más jegyárak vonatkoznak, ezekről a weboldalon tájékozódhat.

Hól található a kalandpark? 
Cím: 1117 Budapest, Hunyadi János út 4. (Budafoki út)

További információ:

Tel.: 06-30-232-5108
E-mail: info@exbox.hu
Honlap: www.exbox.hu

Challengeland Kalandpálya

Ez a szórakozásra és aktív mozgásos kikapcsolódásra gyermekeknek is kiválóan megfelelő hely nem egy hagyományos értelemben vett játszótér, sokkal több annál, egy kalandpark, mely tökéletesen alkalmas családi mozgással vegyített kikapcsolódásra, de akár csapatépítő tréningek megtartására vagy egy baráti társaság lazítására, az adrenalin löket mindenkinek biztosított a Challengeland Kalandpályán! Ezt az élményparkot erdei környezetben, 3 hektáros területen találjuk. Fel van szerelve különböző akadály és kötélpályákkal, illetve megmászható falakkal, itt a család, a társaság összes tagja élvezetesen fogja eltölteni a szabadidejét. A pálya professzionális alpinistákból álló alkalmazottai bármikor szívesen állnak rendelkezésünkre és segítenek, ha szükséges. Egy teljesáru mászójegy mindent magába foglal és addig érvényes ameddig csak erőnk és kedvünk engedi, ára 4200 Ft.

Ezt az akrobatikus élménypályát a Nórmafa közelében találjuk, kb. 10 perces sétával ott is vagyunk. Már a kezdetnél minden szükséges felszereléssel ellátnak, a karabinerektől a sisakig, illetve egy gyors oktatást is kapunk. Ezt követheti a 300 méteres akadálypálya leküzdése, mely minden jóval fel van szerelve, amit csak egy extrém kalandparktól elvárhatunk, függőhidak, kötélpályák, megmászandó akadályok és sok-sok egyéb kihívás. Minden pályát egy kiérdemelt csúszópálya követ. Az összes korosztályt szívesen várja a Challengeland, tökéletesen alkalmas a családok, párok, vagy egész csapatok aktív kikapcsolódására!

Hól található a kalanpark:

1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 21.

További információ:

Tel.:+36 20 599 8501

Honlap: www.kalandpalya.hu

Nyitva tartás:

Minden nap: 10:00-18:00-ig

Pénztárzárás 1,5 órával zárás előtt.

Május 1-től augusztus 31-ig: 10-18 óráig
Szeptember 1-től március 31-ig: időjárástól függően (9-17 óráig)

Aquaworld Resort Budapest

Az Aquaworld Resort Budapest sokak számára csak élményfürdőként ismert, azonban található a területén egy szabadtéri kalandpark is, felszerelve minden jóval, ami egy családi kalandparktól elvárható, többek közt találunk itt különböző nehézségi fokozatú akadályokat, kötelekkel és egyéb elemekkel, melyek élvezetesebbé teszik a pálya teljesítését és szórakoztató fizikai kihívások elé állítanak minket. Mint minden hasonló helyen, természetesen itt is minden azzal veszi kezdetét, hogy a biztonságunk érdekében megkapjuk a szükséges felszerelést, a beülőktől a biztonsági hevederekig. Felszerelkezve bele is vághatunk az akadálypálya teljesítésébe, ami kb. 30 percet tesz ki. Az akadálypálya igénybe vehető akár fürdőjegy kiváltása nélkül is, felnőttek részére 1500 Ft a jegyár.

Az Aquaworld Resort Budapest  önmagában 309 szobájával és apartmanjával tökéletes lehetőséget kínál a kikapcsolódásra. Találunk itt szórakoztatóközpontot, saját wellness és spa központot, illetve egy, az Aquaworldbe átjárási lehetőséggel rendelkező, konferencia centrumot is, mely 100 ember befogadását teszi lehetővé, ez Közép-Európa egyik legnagyobb viziparkja! A szállás 7 éves korig ingyenes, ezzel is kiemelve a hely családcentrikusságát.

Hól található a kalandpark?

1044 Budapest, Íves utca 16.

További információ:

Tel.: +36 1 231 3601

Honlap: www.aquaworldresort.hu/hu/aquaworld

Nyitva tartás:

Minden nap: 06:00-22:00-ig